Milieukeur voor slager Van der Schoot

13 augustus 2012 Edwin Rensen

VUGHT - Keurslager Martin van der Schoot is voortaan officieel gecertificeerd om uitsluitend varkensvlees met Milieukeur te verkopen.


VUGHT -  Keurslager Martin van der Schoot is voortaan officieel gecertificeerd om uitsluitend varkensvlees met Milieukeur te verkopen.

Voor de Keurslager is dat een kroon op zijn werk. Milieukeur varkensvlees is vooral lekker en mager. Om aan Milieukeur te voldoen moet niet alleen de slager, maar ook de leverancier van het vlees en de varkenshouders aan erg strenge eisen voldoen. De samenwerkende bedrijven belasten het milieu minder en bieden de varkens de beste leefomstandigheden.

Ambachtelijk

Het grootste voordeel van de Milieukeur-certificering is dat de Keurslager nauw betrokken is bij het vlees dat hij inkoopt. Hij kiest daarmee voor smaak en gezondheid door het vlees uitsluitend te betrekken van Milieukeur-boerderijen uit de regio die ook ambachtelijk te werk gaan. De rustige, natuurlijke groei, de ruime behuizing en de graanrijke voeding van de varkens komt terug in de fijne smaak van het vlees.

Op 6 maart 2007 tekenden de Vereniging van Keurslagers, stichting Natuur en Milieu, en de varkenshouders een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking richt zich op het verbeteren van varkensvlees: beter voer, minder energie, meer dierenwelzijn en een hogere vleeskwaliteit.

Altijd op de hoogte blijven?