Foto: Marel Boxmeer

Augustus 2020 vierden acht medewerkers van Marel Boxmeer hun 40-jarig werkjubileum. Daarnaast waren er vier medewerkers die al 50 jaar in dienst zijn bij Marel, dat toen onder de naam Stork PMT bekend stond. Vanwege de coronamaatregelen kon Marel deze jubilea niet goed vieren. Dit wil het bedrijf op 24 september goed maken.

Marel noemt de vele jubilarissen bijzonder. "Het is tegenwoordig al hoogst uitzonderlijk als een medewerker 40 jaar lang bij één bedrijf werkt, laat staan als er dat acht stuks zijn. Maar het wordt pas helemaal uniek als op hetzelfde moment vier collega’s maar liefst 50 jaar werkzaam zijn bij ditzelfde bedrijf. Dat tekent de trouwe relatie tussen Marel en zijn medewerkers." 

Pluimveemachine-afdeling

In augustus 1970 maakte de pluimveemachine-afdeling van Stork in Boxmeer een flinke groeispurt door, waardoor er flink wat nieuw personeel nodig was. Precies hetzelfde gebeurde tien jaar later in 1980. Twaalf van de destijds aangenomen medewerkers zijn tot op de dag van vandaag actief gebleven in het bedrijf.

“Waarom er zoveel mensen zo lang bij Marel blijven werken? Ik denk dat het komt omdat al vanaf die tijd de medewerkers zich konden ontwikkelen in en met het bedrijf. En die ontwikkeling van Stork en Marel, samen met de medewerkers is altijd voortreffelijk gegaan,” zegt Anton de Weerd, die tot voor kort jarenlang leiding gaf aan Stork/Marel in Boxmeer. ”In de jaren 70 en 80 stond Stork PMT al bekend om het sociale beleid. Iedereen wist dat het goed toeven was bij Stork. En dat is zo gebleven!”

Corona-proof in het zonnetje

Marel zet de 12 jubilarissen op 24 september op een aangepaste, corona-proof manier in het zonnetje. Wat ‘gewoon’ is gebleven in coronatijd zijn de limousines. Een ware parade van luxe automobielen zal voorrijden om de thuis opgehaalde jubilarissen en hun gezinsleden af te zetten bij de hoofdingang, zoals anders ook gebruikelijk is. Voor het buitenpodium staan een honderdtal stoelen opgesteld, steeds op 2 meter afstand van elkaar, voor de genodigde familieleden. Op het grote beeldscherm zullen enkele officials op afstand het woord tot de jubilarissen richten, zoals burgemeester Van Soest van Boxmeer, Jaap Schipper als voormalig directeur, Anton de Weerd van Marel en vanzelfsprekend CEO Arni Oddur Thordarson vanuit IJsland. Uiteraard zijn er ook diverse ‘live’ sprekers om de ceremoniële handelingen te verrichten, onder wie Algemeen Directeur Marel Poultry Roger Claessens.

Marel

Marel is een wereldwijde fabrikant en leverancier van geavanceerde verwerkingssystemen en diensten voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie. Marel heeft meer dan 6.000 medewerkers wereldwijd in dienst en  kantoren en dochterondernemingen in 32 landen op zes continenten.

Altijd op de hoogte blijven?