Machinefabrikant CFS in de etalage

attachment-001_food-image-VLS3197I01

BLADEL - Vleesmachinefabrikant CFS in Bladel wordt mogelijk verkocht. Eigenaar AEA (een Amerikaans investeringsfonds) heeft zakenbank UBS gevraagd kopers te zoeken.

BAKEL - CFS in Bladel wordt mogelijk verkocht. Eigenaar AEA (een Amerikaans investeringsfonds) heeft zakenbank UBS gevraagd kopers te zoeken.


CFS in Bladel, die vooral machines maakt voor de verwerking van kip, is sinds 3 jaar eigendom van AEA. Volgens topman Ivo Ploegsma wordt gesproken over een scenario voor de komende jaren. ‘De markt is op dit moment niet ongunstig. Dat we hier gesprekken over hebben, is dus niet meer dan logisch’, zegt hij in het Financieele Dagblad.


Mogelijke kopers voor CFS zijn, behalve Nederlandse concurrenten Stork en Meijn Food Processing, het IJslandse Marel dat al veel soortgelijke bedrijven heeft overgenomen.


Grote speler

Een overname door Stork druist in tegen de plannen van grootaandseelhouders Centaurus en Paulson. Zij willen de fooddivisie namelijk juist verkopen. Toch is CFS een grote speler in het marktsegment waarin Stork juist verder wil uitbreiden. Stork is marktleider op het gebied van machines die vlees van karkassen haalt, terwijl CFS specialist is in machines voor de verdere bewerking van vlees tot hapklaar voedsel en schnitzels.


Eerder heeft Stork al het Franse Nijal en het Amerikaanse Townsend overgenomen. Overname van CFS ligt echter in een andere orde van grootte. Zo is de omzet van het bedrijf 38 procent hoger dan van Stork. Met CFS zou Stork onverslaanbaar worden, zegt een bron binnen de vleesverwerkende industrie.


CFS moet volgens ingewijden 450 miljoen euro gaan kosten.


Lees ook: 

Stork Food Systems koopt Nijal (22 januari 2007)


Machinefabrikant Marel neemt Scanvaegt over (7 augustus 2006)


VIV Europe verwacht 30.000 bezoekers (16 mei 2006)Lees ook
‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Als producent van vers vlees en vleesproducten heb je bij MULTIVAC de keuze uit de allernieuwste verpakkings- of verwerkingsmachines en uit gebruikte machines met originele onderdelen. Snelle levering voor een kleiner budget én toch verantwoord verpakken.