In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel.

Slagerij

Omdat Diekerhof in zijn kookschool niet zijn passie voor vlees volledig tot uiting kon laten komen, kocht hij een slagerij in hartje Amersfoort. Diekerhof ging hier aan de slag met het beste vlees van de beste leveranciers. Verder bezocht hij vaak restaurants van familie en vrienden in zijn slagersjas en vertelde daar leuke dingen over vlees. “De enthousiaste gasten vertelden dit door en zo heb ik de horeca benut om mijn zaak te laten groeien.”

Nieuw pand

Een paar jaar later bood een vriend van Diekerhof hem een ander pand aan in een buurt vol verswinkels in een goede wijk. Hij accepteerde het aanbod. “Ik kan mijn dromen alleen realiseren in het hogere segment, dus dit was een ideale stap”, aldus Diekerhof. Hij vestigde er een exclusieve slagerij, die eigenlijk meer een eetwinkel is. Hij verkoopt veel vlees, plus de componenten om een diner te bereiden zoals wijnen, truffels en ketchups.

Nieuwe uitdaging

Twee jaar geleden nam Diekerhof een nieuwe stap. Hij verkocht de zaak aan zijn medewerker Harm Beute. “Harm komt hier al sinds zijn vijftiende. Vrijwel vanaf het begin zag ik in hem een mogelijke opvolger.”

Tegenwoordig houdt Diekerhof zich bezig met zijn vleesgroothandel ‘Zagtvlees’, samen met Kees Zagt. “Hij heeft een groeiende passie voor het echte mooie vlees, net als ik.” Diekerhof zegt ook: “Dit is weer een andere manier van werken. Je hebt niet zoals in een winkel constant aanloop van klanten. Aan een groothandel moet je blijven werken.”

Meer weten over Slagerij Diekerhof en Vleesgroothandel Zagtvlees? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 5-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan.

Altijd op de hoogte blijven?