Lichte daling productie Parmaham

29 april 2014 Edwin Rensen

De Parmaham producenten in Italië haalden afgelopen jaar een totale productie van ca 9 miljoen hammen met een omzet van 1,5 miljard Euro. Deze omvang van de productie wordt door het Parmaham Consortium als een evenwichtige situatie beschouwd.

Hoewel de Italiaanse markt met een marktaandeel van 72 % in de verkopen verreweg het meest belangrijk blijft, daalde dit aandeel licht, voor het eerst sinds jaren. De daling betreft alle beschermde (bbo) hammen zoals Parmaham maar geldt ook voor de overige – niet beschermde - ham soorten. 'In Italië verkeert het bedrijfsleven nog steeds in een zorgelijke staat, en dat heeft ook zijn weerslag op ons productie. Verbetering van de kredietfaciliteiten voor bedrijven, samen met een herstel van vertrouwen bij ondernemers en consument, zal de groei weer doen terugkeren', aldus Paolo Tanara, President van het Parmaham Consortium.  'Gelukkig geeft de positieve ontwikkeling op de exportmarkten de agri-food sector en de Parmaham branche in het bijzonder lucht.  In het buitenland merken we dat daarbij de beschermde status van ons product een sterke positieve invloed heeft op de interesse van de handel en consument, omdat zij dit erkennen als een garantie voor kwaliteit, echtheid en traditie.'

Altijd op de hoogte blijven?