Laatste voorbereidingen Young Butchers

20 februari 2018

Het is bijna zover. Volgende week, op 27 en 28 februari gaan de jonge slagers Wessel Starink en Kevin van der Veen de strijd om de Europese titel aan tijdens de International Young Butcher's Competition. 14 februari vond de laatste training plaats en deze week volgt nog de generale repetitie. "Het wordt niet makkelijk" zegt Kevin van der Veen in het Dagblad van het Noorden.

Sinds 4 september 2017, toen Van der Veen Nederlands Kampioen werd, zijn de slagers keihard aan het trainen voor de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd moeten ze een galatine maken, een runderstomp uitbenen, een schaal met barbecuevlees klaarmaken, een gevulde rollade en vier vlug-klaarproducten maken, een vleesschotel met lamsschouder bereiden en tot slot een verrassingsopdracht. Dit betekende heel veel oefenen.

Van der Veen in het Dagblad van het Noorden: "Sinds ik de voorronde heb gewonnen, ben ik elke woensdag naar de hoofdvestiging van SVO in Houten geweest om te trainen. Vanaf zeven uur ‘s ochtends tot soms wel acht uur in de avond. Twee trainers en een coach bereidden me voor. Ik ben er - alleen op de zaterdagen niet- elke avond mee bezig geweest. Een verjaardagsvisite zat er niet in. Ik kon in onze slagerij werken aan de opdrachten die ik vanuit Houten mee kreeg. Op dinsdag ging ik naar slachtbedrijf Kroon in Groningen voor het uitbenen".

Of al dat oefenen tot het gewenste resultaat leidt zal volgende week blijken. Dan gaan de jonge slagers de strijd aan met de teams uit onder andere Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Alle deelnemers zijn nog in opleiding en jonger dan 25 jaar. De verwachtingen zijn hoog, want de afgelopen jaren was het Nederlands team zeer succesvol met diverse titels en tweede en derde plaatsen.

Altijd op de hoogte blijven?