KNS: Marianne Thieme legt kroonprins uitspraken in de mond

13 augustus 2012 Edwin Rensen

RIJSWIJK - De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft met verbazing kennis genomen van het artikel 'Prins Willem Alexander: 'Eet minder vlees', dat dinsdagmiddag was geplaatst op de website van Meat & Meal.

RIJSWIJK - De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft met verbazing kennis genomen van het artikel ‘Prins Willem Alexander: 'Eet minder vlees’, dat dinsdagmiddag was geplaatst op de website van Meat & Meal.

In dit artikel wordt verwezen naar de weblog van fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Hierin wordt gesuggereerd dat de kroonprins heeft opgeroepen om minder vlees te eten.

De KNS heeft op de website zelf de volgende reactie op dit artikel gegeven: ‘Het is treurig dat mevrouw Thieme onze Kroonprins uitspraken in de mond legt die hij niet heeft gedaan. Prins Willem Alexander stelde tijdens de VN-duurzaamheidsconferentie dat niet verwacht kan worden dat onze eetgewoonten van de ene op de andere dag zullen veranderen en is daarom van mening dat de watersector het gebruik van water, om aan onze toekomstige voedselbehoeften te kunnen voldoen, zou moeten reduceren.’

De KNS vervolgt: ‘Ieder weldenkend mens is voorstander van het verstandig, terughoudend en verantwoord omgaan met onze (water)voorraden, maar laten we vooral ook met z’n allen genieten van goede en gezonde producten en niet vergeten dat de meeste Nederlanders graag een goed stuk vlees eten. En laten we ook niet uit het oog verliezen dat er in toenemende mate steeds meer oog is voor het verantwoord produceren daarvan.’

De volledige toespraak is terug te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

 

Altijd op de hoogte blijven?