Lustrumeditie Week van de Slager van 17 tot en met 22 april

Week van de Slager 2023 logo

De Week van de Slager vindt in 2023 voor de tiende keer plaats. Van 17 tot en met 22 april staat tijdens deze lustrumeditie het slagersvak en het werken in de slagersbranche centraal. Niet alleen bij de slager, maar ook online met het Festival van de Slager.

Het Festival van de Slager biedt een online festival met een afwisselend programma. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld luisteren naar een podcast en inspiratie opdoen voor recepten bij de foodtruck. “Met deze online activiteiten willen we jongeren op een interactieve manier het vak laten ontdekken, zodat ze kiezen voor een carrière in de slagerij”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Daarnaast kan de slager deze week ook zelf het slagersvak promoten. Bijvoorbeeld door middel van demonstraties, workshops of rondleidingen door het bedrijf. Ook kunnen slagers ook gastlessen geven op scholen. KNS: “Samen met jou gaan we ervoor zorgen dat op het voortgezet onderwijs zo veel mogelijk gastlessen gegeven worden. En die gastles wordt gegeven door … jou! Niets inspireert meer dan een enthousiast, bevlogen verhaal van de slager zelf.” En tot slot zijn er de inspiratiestages. Jongeren kunnen zich via de website van de Week van de Slager aanmelden voor een inspiratiestage.

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers die een gastles willen geven of een inspiratiestage willen aanbieden kunnen zich hiervoor online aanmelden.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari won Slagerij Pinckaers uit Eijsden zich zowel de titel Beste Worstmaker als Traiteur van het jaar 2023.

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Op 1 maart keurt de vakjury alle inzendingen. Welke slager volgt slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, op?