KNS maakt finalisten Grote Grillworsttest 2022 bekend

Grillworst_Het ambacht Jan Nederhoed_VLE 2-2021_2

Foto: Koos Groenewold

De tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2022 zijn bekend. Woensdag 2 februari weten we welke slager Keurslager Braamskamp, de winnaar van 2021, opvolgt. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Meer dan 80 slagers deden mee aan deze vakwedstrijd van KNS. De vakjury beoordeelde alle inzendingen en lette daarbij onder andere op smaak, geur, samenstelling en bewerking. Ze keurden zowel warm als koud.

Dit jaar bestaat de jury uit branche erkende meesterverkoopster Saskia Rikkerink, winnaar 2021 Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Josja Haagsma (aspirant) en Tijmen Smits (aspirant).

Top 10

Zij stelden de volgende top 10 samen:

Woensdag 2 februari vindt de prijsuitreiking plaats. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit online. Samen met de finalisten wordt dan de winnaar bekend gemaakt van de Grote Grillworsttest 2022.

KNS-Vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van de drie vakwedstrijden die brancheorganisatie KNS jaarlijks organiseert voor haar leden. De andere twee, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt vinden later dit jaar plaats. De keuring van de Spareribs Trophy is op 9 maart, die van de Lekkerste Bal Gehakt op 8 september.

Lees ook
Fuet met hazelnoot

Fuet met hazelnoot

Fuet is het Spaanse woord voor lange dunne droge worst. Traditiegetrouw is de smaak een beetje zoet en ook een beetje pikant. Maar eigenlijk kan je er veel kanten mee op.

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Berkay Çapaci van Slagerij NES.