KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

Slager_unsplash

Foto: Unsplash

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en vakbonden FNV en CNV Vakmensen overleggen al enige tijd over een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Eind april legde KNS een eindvoorstel neer bij de vakbonden.

Op de website schrijft KNS op 29 april dat tijdens het overleg van 16 maart de standpunten nog ver uit elkaar lagen. "Afgelopen maand zijn de constructieve onderhandelingen voortgezet. De voorstellen van de KNS en de vakbonden lagen nog te ver uiteen om tot een akkoord te komen. De KNS heeft deze week daarom namens werkgevers een eindvoorstel gedaan aan vakbonden dat past binnen datgene wat haalbaar is gezien de omstandigheden."

Het eindvoorstel bestaat uit de volgende punten.

  • Een looptijd van 14 maanden, lopende van 1 januari 2021 tot 1 maart 2022.
  • Een initiële loonsverhoging van 1,7% over het feitelijk brutoloon per 1 oktober 2021.
  • Een initiële loonsverhoging van 0,4% over het feitelijk brutoloon per 1 januari 2022.
  • Een eenmalige uitkering van € 250,- bruto op fulltimebasis, te betalen in juni 2021, tenzij de werkgever gebruik heeft moeten maken van de NOW 3 steunmaatregel.
  • Werkgevers die gebruik hebben moeten maken van de NOW 3 steunmaatregel, kunnen gebruik maken van de regeling inzake kwijtschelding VOS-premie over de maanden oktober - december 2021 en januari - februari 2022.
  • Opname ‘zwaar werk regeling’ in de cao voor industriële bedrijven.

KNS noemt dit een reëel eindvoorstel, wat niet meer 'vatbaar is voor onderhandelingen'. Het voorstel ligt nu bij de vakbonden die het voorleggen aan hun achterban en het dan goed- of afkeuren. 

Bron: KNS

Dossiers
Lees ook
Rotsalades

Rotsalades

Zuurkoolstamppot is al sinds mijn jeugd mijn favoriete gerecht. Je kon een klein Meneertje bij het ontbijt niet blijer maken dan met een restantje zuurkool van de avond ervoor. Rechtstreeks uit de koelkast. Liefst met dito koude jus, met van dit witte vetpuntjes erin.

Krakauer

Krakauer

Een productsoort die in Nederland onbekend is, is de halfdroge worst. Deze worstsoort is vooral populair in landen en gebieden waar salamisoorten en droge worstsoorten volop gegeten worden.

Saucijzen

Saucijzen

Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.