Keurslagers Van Schaik en Koelewijn winnen BBQ Battle

13 augustus 2012 Edwin Rensen

ALMERE -  De Keurslagers Van Schaik en Koelewijn uit Huizen waren de besten bij de onlangs gehouden BBQ Battle. Ze wonnen respectievelijk met hun verkoopschotel (foto) en showschotel.

Het BBQ Event 2008, georganiseerd door Vers Centrum Almere, is met ruim 300 gasten een groot succes geweest. Aan de BBQ Battle hebben zo’n 40 verschillende slagerijen uit heel Nederland deelgenomen. Een jury bestaande uit prominente vakmensen uit de slagerswereld heeft de ingezonden BBQ-schotels gekeurd. Hierbij werd gelet op onder meer de opbouw en creativiteit, bewerking van de vleesspecialiteiten en de prijs/kwaliteit verhouding.

In de categorie Verkoopschotel, met een verkoopprijs van maximaal €30, is keurslagerij J.W.Th. van Schaik uit Huizen kampioen geworden, de tweede en derde plaats zijn respectievelijk behaald door Keurslagerij Looman uit Schoonhoven en Slagerij H. Lotgering te Bunnik. In de categorie Showschotels, de vrije stijl, werd de eerste prijs een prooi voor slagerij Keurslagerij W. Koelewijn uit Huizen. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Keurslagerij Warmenhoven te Wateringen en Slagerij van der Linden te Brakel.


 

Altijd op de hoogte blijven?