Kalfsvlees prominente plek tijdens Healthy Food Week Golfregio

Marijke-Everts-Healthy-Food-Week-2019.

De Nederlandse Ambassade in de Golfregio en de VanDrie Group organiseren van 13 tot en met 17 oktober een Healthy Food Week, in Bahrein en Koeweit. Kalfsvlees krijgt daar een prominente plek.

In Healthy Food Week krijgen consumenten, inkopers van retail en horeca en overheidsfunctionarissen informatie over de kwaliteit van Nederlandse voedselproducten.

Kalfsvlees wordt prominent onder de aandacht gebracht in een Koeweits tv-programma, in diverse  showcookings van demonstratiekok  Edgar Buhrs, en tijdens presentaties bij diverse seminars door Marijke Everts, director corporate affairs VanDrie Group).

Landbouwraad: 'Gezonde leefstijl belangerijker'

De Landbouwraad van de Nederlandse ambassade, Erik Smidt, vertelt dat een gezonde levensstijl steeds belangrijker wordt in beide landen. ‘Door de globalisering en de snelle ontwikkelingen in de Golfregio maken de voedingspatronen een intense verandering door. Consumptie van fastfood en uit eten gaan, zijn gemeengoed geworden. De meeste mensen brengen de dag zittend door. Bijna tweederde van de volwassenen zijn te zwaar of zwaarlijvig.’

'Mager, makkelijk te bereiden vlees'

‘Kalfsvlees past heel goed bij de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl van Arabische consumenten’, zegt demonstratiekok Edgar Buhrs. ‘Kalfsvlees is mager, eenvoudig te verteren en ook nog eens makkelijk te bereiden. Het past perfect binnen een gezond, gevarieerd menu.’

Lees ook
Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Klanten van Ameco kunnen voortaan ook bij de rundvleesverwerker terecht voor dubbeldoel weiderundvlees. Dat maakt VanDrie Group, waarvan Ameco onderdeel is, bekend met een persbericht.

Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Rik van den Hazel is uitgeroepen tot de winnaar van ‘Het Glazen Kalf’ van 2021.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.