Jumbo start nieuwe kalkoenketen

2 december 2016

Jumbo start begin 2017 met het opzetten van een nieuwe kalkoenketen. Naarmate er meer boeren en kalkoenen beschikbaar zijn, zal ál het verse kalkoenvlees en -vleeswaren bij Jumbo 1 ster van het Beter Leven keurmerk hebben. Jumbo verwacht dat dit in 2017 het geval zal zijn. Jumbo is dan de eerste Nederlandse retailer met duurzamer vers kalkoenvlees in de schappen.

Ook alle scharreleieren van het Jumbo huismerk zijn uiterlijk eind 2017 alleen nog verkrijgbaar met 1 ster van de dierenbescherming.

Jumbo heeft al een ruim assortiment met kippenvlees 1 en 3 sterren van het Beter Leven keurmerk in de schappen liggen. Het aanbod kip met het Beter Leven keurmerk 1 ster zal in 2017 verdubbeld worden.

Duurzamer

De afgelopen jaren is het aandeel duurzamer vlees aanzienlijk toegenomen.. Een groot deel van het Iers rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees in de Jumbo schappen is al duurzamer en voldoet veelal aan strengere eisen voor dierenwelzijn. In oktober 2014 introduceerde het supermarkbedrijf Nieuwe Standaard Kip - de kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht - waarmee klanten eenvoudiger de stap kunnen zetten naar duurzamer en tegelijkertijd betaalbaar kippenvlees.

Omslag

“De omslag die we hebben kunnen maken met duurzamer vlees zetten we nu versneld door met andere vleessoorten en producten,” zegt directeur Commercie Ed van de Weerd van Jumbo Supermarkten. “In dit continue proces van verduurzaming werken we nauw samen met onze leveranciers. Alleen door een goede samenwerking kunnen we zo snel deze stappen zetten. Onze klanten laten ons bovendien weten dat ze deze aanpak erg op prijs stellen. Dus niets houdt ons tegen nog meer stappen te gaan zetten om ons assortiment te verduurzamen.”

Altijd op de hoogte blijven?