Jos Ramekers wil meer geld

attachment-001_food-image-VLS6809I01

ZOETERMEER - Jos Ramekers legt zich niet neer bij de toegekende wachtgeldregeling. Hij wil dat het PVV-bestuur zich houdt aan de eerste gemaakte afspraken.

ZOETERMEER - Jos Ramekers legt zich niet neer bij de toegekende wachtgeldregeling. Hij wil dat het PVV-bestuur zich houdt aan de eerste gemaakte afspraken.


Dat heeft Ramekers het productschap in een brief laten weten. Het dagelijks bestuur van het PVV, dat kort na Ramekers’ aangekondigde vertrek hem een vrij riante regeling aanbood, is niet van plan Ramekers zijn zin te geven.


Regeling

Ramekers krijgt dit jaar 80 procent van zijn laatst genoten salaris (145.000 euro) en daarna tot zijn pensioen in 2012, 70 procent. Voor de wachtgeldregeling heeft het PVV in de jaarrekening 2008 een voorziening getroffen van 225.000 euro.


Eerder

De eerste afspraken waren veel ruimer: volledige doorbetaling van zijn salaris tot 31 december 2009, daarna tot 15 april 2012, 80 procent van zijn laatst verdiende loon en overname van de luxe dienstauto tegen de op 31 december 2009 geldende boekwaarde. Als de Belastingsdienst dit niet zou accepteren, zou het Gemeenschappelijk Secretariaat die kosten op zich nemen.


De Sociaal Economische Raad tikte het PVV hiervoor op de vingers en eiste een versoberde regeling.


De oud-voorzitter van het Productschap Vee en Vlees zei in december al juridische stappen niet uit te sluiten als het bestuur zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden.


Lees ook:

PVV wilde expres géén vleesman als voorzitter (13 mei 2009)

Havenman Steven Lak nieuwe voorzitter PVV (13 mei 2009)

Jos Ramekers krijgt minder geld mee (11 februari 2009)

Jos Ramekers stapt zonodig naar rechter (17 december 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Jos Ramekers

Lees ook
TVL-regeling verder uitgebreid

TVL-regeling verder uitgebreid

De overheid heeft de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) uitgebreid. In het vierde kwartaal 2020 worden tijdelijk alle SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling) toegelaten tot de TVL-regeling.De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt met een paar aanpassingen verlengd tot en met juni 2021. Mkb-ondernemers en zzp’ers in onder meer de horeca, recreatie,...

Forse stijging regeldruk voor MKB-ondernemers

Forse stijging regeldruk voor MKB-ondernemers

De regeldruk voor ondernemers is deze kabinetsperiode sterk gestegen, met ten minste 1,15 miljard per jaar. Dat maakt MKB-Nederland bekend. Voorzitter Jacco Vonhof noemt de toename ‘schrikbarend’. De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zet zich samen met MKB-Nederland in voor vermindering van de regeldruk voor ondernemers.Volgens MKB-Nederland moet...

Veel slagers hebben te maken met ‘coronaverzuim’

Veel slagers hebben te maken met ‘coronaverzuim’

De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft onlangs een oproep gedaan om de poll over quarantaine en coronatesten in te vullen. Inmiddels hebben 166 slagers vragenlijst ingevuld. Hiervan heeft 79 procent medewerkers (gehad) die getest moeten worden of in quarantaine zijn geweest, zo blijkt uit de voorlopige resultaten.Bij 68 procent van de ondervraagden...