Inschrijving Lekkerste Brabantse Worstenbroodje opent eerder

24 mei 2018

De inschrijving voor de wedstrijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 gaat dit jaar eerder van start. Op 15 juni gaat de website open. De sluiting is 2 september.

Dat meldt de organisatie van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje, een product dat inmiddels al enkele jaren op de lijst van het immaterieel cultureel erfgoed staat. De sluiting is op 2 september. Brabantse bakkerij- en slagerijondernemers worden uitgenodigd zich in te schrijven. Inschrijven kan vanaf 15 juni via de site.

Er zijn een aantal redenen om eerder met de inschrijving te beginnen. De belangrijkste zijn:

  • Het mysteryshoppen zal een groter aandeel krijgen bij de komende wedstrijd. Zo zal de mysteryshopper twee keer aankopen komen doen in de periode van begin september en eind november. Hieruit zullen er weer tien finalisten uit voortkomen die allemaal gaan finalebakken, dit jaar weer op het Cingel College in Breda. In de maand december komt de mysteryshopper niet.
  • Bij de tien finalisten komt de mysteryshopper nogmaals aankopen doen in de periode van 1 januari tot aan de finaledag. Deze aankoop telt voor 50 procent mee in de beoordeling en de andere 50 procent zal komen van het worstenbroodje dat op de finaledag wordt gebakken.
  • Vanwege het grotere aandeel van het Mysteryshoppen, twee keer aankopen doen, hebben we besloten de inschrijving voor het seizoen van 2019 open te stellen vanaf 15 juni 2018. Sluiting van de inschrijving is 2 september 2018.

De overige reglementen blijven bestaan zoals in eerdere edities:

  • De prijsuitreiking vindt opnieuw plaats na het finalebakken, zoals vanouds op een woensdagavond. Omroep Brabant doet daarvan zoals altijd verslag, mogelijk live. De avond zelf staat alleen in het teken staan van het worstenbroodje. Alle tien finalisten zullen weer op het podium komen te staan.
  • De jury bestaat opnieuw uit 6 tot 8 consumenten en 6 vakjuryleden. De beoordelingsrapporten zullen dit jaar voor het eerst digitaal toegezonden worden aan de deelnemers.
  • Deelnemers ontvangen dit jaar één poster op A0 formaat met Omroep Brabant-presentatrice Betty van den Oetelaar voor de om de wedstrijd en het worstenbroodje in de winkel te promoten. Ook krijgt de deelnemer weer de bekende raamsticker.

Omroep Brabant schenkt traditioneel veel aandacht schenken aan deze wedstrijd op tv en social media.

[intermezzo:1]

Altijd op de hoogte blijven?