Inschrijven voor Arnhem Rookworststad 2023

18 juli 2023 Redactie Vleesmagazine

Dit jaar vindt de 49e editie van Arnhem Rookworststad plaats. Slagers en worstmakers hebben tot 6 september de tijd om zich voor deze nationale vakwedstrijd in te schrijven. Zaterdag 14 oktober maakt de organisatie bekend wie de Bronzen Rookworst mee naar huis mag nemen.

Gelderse rookworst is een populair slagersproduct. Veel ambachtelijke slagers in Nederland maken het zelf. Hoewel een rookworst standaard van varkensvlees wordt gemaakt, zijn er ook alternatieven, zoals rund, kip of wild. De rookworst is een blijvend populair product in Nederland.

Arnhem Rookworststad

Elk jaar kunnen slagers en worstenmakers de kwaliteit van hun rookworsten laten beoordelen bij Arnhem Rookworststad. Vakmanschap en productkwaliteit staan centraal bij deze vakwedstrijd. “Het behalen van een onderscheiding is een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van een ambachtelijke specialist”, aldus de organisatie.

Zes rubrieken

De vakwedstrijd heeft zes rubrieken, waaronder Rookworst fijn, Rookworst grof en Rookworst speciaal. Een vakjury onder leiding van Paul van Trigt keurt alle producten en let daarbij op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Data

De inschrijving voor Arnhem Rookworststad sluit op woensdag 6 september 2023. De deelnemende slagers en worstmakers moeten hun worsten op woensdag 13 september inleveren. De vakjury keurt de dag daarna alle inzendingen. Zaterdag 14 oktober maakt de organisatie bekend welke slager of worstmaker de opvolger wordt van Slagerij van Asch, die de vorige editie won.

Meer informatie over deze wedstrijd is te vinden op de website van Arnhem Rookworststad. Slagers en worstmakers kunnen zich hier ook inschrijven.

Altijd op de hoogte blijven?