Inschrijven voor 49e editie Arnhem Rookworststad 2023

15 augustus 2023 Redactie Vleesmagazine Arnhem Rookworststad

“De inschrijfperiode voor Arnhem Rookworststad 2023 is geopend!”, meldt Vereniging Worstmakende Ambachelijke Slagers (VWAS), organisator van deze vakwedstrijd voor slagers die zelf rookworst maken. Tot 6 september kunnen zij zich inschrijven.

Een deelname aan Arnhem Rookworststad is de ideale start van het rookworstseizoen, aldus VWAS. “Zodra straks de dagen wat kouder worden krijgen Nederlanders zin in rookworsten, en dan het liefst een ambachtelijke van de slager! Door de rookworst te laten keuren bij de wedstrijd weet de slager dat zijn rookworst ook dit jaar van de beste kwaliteit is en kan hiermee de garantie meegeven aan de klant.”

Voor slagers en studenten

Arnhem Rookworststad is niet alleen voor slagers. Ook studenten kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Hun rookworsten worden op dezelfde wijze gekeurd als de producten van de slagers. Wel zijn er eigen bekers voor de bekroonde worsten van de studenten.

Vereniging Worstmakende Ambachelijke Slagers

Voor het tweede jaar wordt de wedstrijd georganiseerd door de Vereniging Worstmakende Ambachelijke Slagers (VWAS). Deze organisatie heeft als doel het bevorderen van het zelf produceren van producten van hoge kwaliteit binnen de slagerij én het bevorderen van en doorgeven van kennis van ambachtelijke producten aan nieuwe generaties vakgenoten. Duidelijk een perfecte combinatie met deze vakwedstrijd!

Belangrijke data voor Arnhem Rookworststad 2023

Aanmelden:  van 21 augustus tot woensdag 6 september
Inleveren: woensdag 13 september
Keuring: donderdag 14 september
Prijsuitreiking: zaterdag 14 oktober

Meer informatie over deze wedstrijd en inschrijven kan op www.arnhemrookworststad.nl.

Altijd op de hoogte blijven?