‘Ik wil de wereld een stukje mooier maken’

23 januari 2020 Naomi Heidinga

Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek onstabieler. Driessen wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd heen loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. “Een organisatie die een positieve impact heeft op de wereld waarin wij leven.”

Een bijdrage leveren aan de wereld waarin hij leeft; dat is zijn drive. “Ik wil de wereld een stukje mooier achterlaten dan hoe ik haar aantrof.” In eerste instantie dacht hij dat te doen met muziek. Hij studeerde zo’n twee jaar contrabas aan het conservatorium. “Maar dat bleek niets voor me te zijn. Het was te saai, alleen bezig zijn met een instrument. Bovendien paste ik niet helemaal in de muziekwereld, ik ben te nuchter. Ik denk dat ik in de muziek uiteindelijk wel mijn creatieve kant kwijt had gekund, de vraag is echter of ik ook impact had kunnen maken. Een muzikant moet ook een entertainer zijn, en dat ben ik niet zo zeer.”

Hij had vroeger verschillende vakantiebaantjes bij het familiebedrijf, al werd hij nooit door zijn vader, maar altijd door een ander aangenomen. Desondanks hoopte zijn vader dat hij het bedrijf zou overnemen. “Dat begreep ik later.” ­

Na zijn studie vervulde diverse functies voor het bedrijf. Hoe hij in een commerciële omgeving een steentje zou kunnen bijdragen aan een betere wereld was hem echter niet duidelijk. “Maar op een dag...

Meer weten over Michel Driessen en Verstegen Spices & Sauces? Lees dan het complete artikel van Naomi Heidinga online of in Vlees+ 6-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €49,99 ex BTW voor het eerste jaar! 

 

Altijd op de hoogte blijven?