Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

17 januari 2022
Foto: Max Delsid/Unsplash

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari kondigde het kabinet enkele versoepelingen aan. Maar de horeca blijft voorlopig gesloten. Dit treft niet alleen de horecaondernemers, maar ook de leveranciers, zoals de horecaslagers. Zij dreigen in de knel te komen, meldt brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

“De horecaslagers zijn vorig jaar, in de drukste tijd van het jaar, wederom enorm getroffen door de sluiting van de horeca”, schrijft KNS op de website. “Ondanks het feit dat ondernemers creatief zijn, moet er nu perspectief worden geboden voor opening.  De omzetten zijn dramatisch en de compensatie sluit niet compleet aan. Winkels en horeca hebben elkaar nodig om te zorgen voor een vitaal en aantrekkelijk winkelgebied of stadscentrum. Het mkb is de grootste werkgever van Nederland. Perspectief en compensatie is essentieel om te zorgen dat de belangrijke motor van de Nederlandse economie blijft draaien.”

KNS blijft lobbyen voor de horecaslagers. Ook kunnen ze bij de brancheorganisatie terecht voor advies. Ook wijst KNS op de mogelijkheid van kwijtschelding VOS-premie. Deze aanvraag moet uiterlijk 31 maart 2022 bij Stichting VOS ingediend zijn.

Altijd op de hoogte blijven?