Havenman Steven Lak nieuwe voorzitter PVV

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees heeft een havenman als nieuwe voorzitter. Steven Lak (55), was onder meer directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf in Rotterdam en het overslagbedrijf ECT.

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees heeft een oud-havenman als nieuwe voorzitter. Steven Lak (55), was onder meer directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf in Rotterdam en het overslagbedrijf ECT.

Ook was hij in 2001 beoogd topman bij Smit Internationale, waar hij van 1982 tot 1989 werkte. Omdat president-commissaris Van Engelshoven zich daartegen verzette, ging dit niet door.

Tot driekwart jaar geleden was Lak nog CEO van de Mercurius Groep, 100% dochter van HAL Investments. Daar is hij echter om nog onduidelijke redenen vertrokken.

De voordracht van Lak als nieuwe voorzitter is volgens PVV-secretaris Jos Jongerius unaniem. Lak is met name gekozen vanwege zijn bestuurlijke ervaring.

Lof

In de havenwereld wordt vol lof over Lak gesproken. Zo werd hij omschreven als een scherp denker en onderhandelaar, joviaal en een man met een gevoel voor humor. Ook de vakbonden zijn positief over hem, 'omdat hij de taal van de gewone man spreekt'.

Lees ook:

PVV wilde expres géén vleesman als voorzitter (13 mei 2008)

Ten Have erkent fouten bij regeling Ramekers (9 april 2009)

Gezocht: voorzitter met rechte rug (4 november 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over het voorzitterschap bij het PVV

(Foto 2001: Ben Wind)

Altijd op de hoogte blijven?