'Hamburgerrobot' fabriceert zelf hamburgers

attachment-001_food-image-VLS6907I01

KEULEN - Een machine die zonder mensenhanden mini-hamburgers fabriceert en verpakt met een snelheid van vijftig producten per minuut. Dat doet de 'hamburgerrobot' Robotik-Pack-Line.

KEULEN - Een machine die zonder mensenhanden mini-hamburgers fabriceert en verpakt met een snelheid van vijftig producten per minuut. Dat doet de 'hamburgerrobot' Robotik-Pack-Line.


De lijn is ontworpen door de Duitse firma K-Robotix staat te lezen in het nieuwe nummer van Meat & Meal (juni 2009).


Eigenaar Rolf Peters wordt beschouwd als een van de pioniers van de robottechnologie in Duitsland. Peters is er in geslaagd meer dan dertig leveranciers bijeen te brengen om een complete lijn te ontwerpen.


De fabriek van de toekomst heeft volgens Peters minder mensen nodig, maar degenen die overblijven moeten hoger zijn opgeleid.


Lees het volledige artikel over de Robotik-Pack-Line deze maand (juni 2009) in Meat & Meal


Lees ook:

Robot maakt pizza (20 maart 2009)

Uitbeenrobot in nieuwe samenwerking (19 februari 2008)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over robots

Lees ook
‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Thomas de With en De With Maaltijden.

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Hein Pije van Marel.

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Maartje Keller is in februari in dienst getreden bij Verbufa. Zij vervult binnen de organisatie de rol van accountmanager.Keller heeft meer dan dertig jaar ervaring in de vlees- en voedingsmiddelenbranche en is sterk in het ontwikkelen van creatieve concepten voor de eindgebruiker en denkt mee in oplossingen bij productieprocessen. Eerder werkte zij...