'Hamburgerrobot' fabriceert zelf hamburgers

attachment-001_food-image-VLS6907I01

KEULEN - Een machine die zonder mensenhanden mini-hamburgers fabriceert en verpakt met een snelheid van vijftig producten per minuut. Dat doet de 'hamburgerrobot' Robotik-Pack-Line.

KEULEN - Een machine die zonder mensenhanden mini-hamburgers fabriceert en verpakt met een snelheid van vijftig producten per minuut. Dat doet de 'hamburgerrobot' Robotik-Pack-Line.


De lijn is ontworpen door de Duitse firma K-Robotix staat te lezen in het nieuwe nummer van Meat & Meal (juni 2009).


Eigenaar Rolf Peters wordt beschouwd als een van de pioniers van de robottechnologie in Duitsland. Peters is er in geslaagd meer dan dertig leveranciers bijeen te brengen om een complete lijn te ontwerpen.


De fabriek van de toekomst heeft volgens Peters minder mensen nodig, maar degenen die overblijven moeten hoger zijn opgeleid.


Lees het volledige artikel over de Robotik-Pack-Line deze maand (juni 2009) in Meat & Meal


Lees ook:

Robot maakt pizza (20 maart 2009)

Uitbeenrobot in nieuwe samenwerking (19 februari 2008)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over robots

Lees ook
Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.