Hamburger-pelgrimstocht voor fanaten

attachment-001_food-image-VLS6827I01

LONDEN - De Britse touroperator STA Travel start met een pelgrimstocht langs mijlpalen in de geschiedenis van de hamburger.

LONDEN - De Britse touroperator STA Travel start met een pelgrimstocht langs mijlpalen in de geschiedenis van de hamburger.


Burger King werkt mee aan de trip die 35 dagen duurt, langs 16 steden in drie continenten gaat en 3750 euro per persoon kost.


STA en Burger King verwachten veel van de groeiende aandacht voor ‘voedingtoerisme’. 


De reis voert onder meer langs Rome, Caïro, Valencia, Oxford, Novgorod, Versailles, Boston, Tulsa en natuurlijk Hamburg.


Romeinen

De oorsprong van de hamburger ligt volgens de organisatoren bij de Romeinen in de vorm van een vleesbal.


Tartaren zouden in de Middeleeuwen vlees onder het zadel van hun paard hebben gestopt om het malser te maken, waardoor een platte schijf ontstond.


De Russen verfijnden het recept door er eieren en ui doorheen te mengen.


Rond broodje

De hamburger geserveerd op een rond broodje, zou volgens Wikipedia voor het eerst bereid zijn in de Duitse stad Hamburg.


Duitse emigranten namen dit in de 18de en 19de eeuw mee naar de VS waar de moderne hamburger ontstond.


Lees meer over de geschiedenis van de hamburger


Lees ook:

Hamburger is voedzamer dan kokosnoot en olijf (27 oktober 2008)

Amerikaan valt af met McDonald’s (20 juni 2008)

Brits echtpaar op hamburgerdieet (17 augustus 2007)

The battle of the burgers (23 januari 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over hamburgers

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.