Hamburger favoriet op de barbecue

16 juli 2020
Foto: Pixabay

Nederlanders leggen graag een hamburger op de barbecue. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. Deze webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten naar hun barbecuegedrag tijdens de coronacrisis. Veel klanten kiezen ervoor om met een kleinere groep dan normaal te barbecueën. 

42 procent van de klanten kiest ervoor om in coronatijd alleen met het gezin te barbecueën. 31 procent geeft aan wel mensen uit te nodigen, maar niet meer dan is toegestaan. Evenveel klanten wacht met het uitnodigen van mensen totdat het weer mag van de overheid en wil dan een uitgebreide barbecue voor veel emnsen organiseren. Slechts 20 procent zegt dat corona geen effect heeft op het barbecuegedrag.

Daarnaast vroeg De Barbecue Boer ook wat hun klanten graag op de barbecue leggen. Met 69 procent blijkt de klassieke hamburger het meest populair., gevolgd door kipsaté (66 procent) en biefstuk (65 procent). De vegetarische burger is met 4 procent het minst populair, terwijl 35 procent van de ondervraagden aangeeft één of meerdere dagen per week vegetarisch te eten.

Tot slot werd ook nog gevraagd naar het soort barbecue dat wordt gebruikt. De houtskoolbarbecue is met 51 procent populairder dan de gasbarbecue, die wordt gebruikt door 38 procent. Een opvallende uitkomst volgens de webshop omdat alle ondervraagden aangeven dat ze wel eens ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden. 

 

Altijd op de hoogte blijven?