In 2017 organiseert de KNS voor de derde keer de Grote Grillworsttest. Een relatief nieuwe vakwedstrijd, maar nu al zeer bekend en geliefd onder slagers gezien het hoge aantal aanmeldingen de voorgaande jaren. Grillworst is immers een echt ‘omfietsproduct’ van de slager.
Beoordeling
Tijdens de keuring worden de grillworsten beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. De jury bestaat uit culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink, SVO-docent Paul Bohté en winnaar van 2016 Keurslager Frank van Gils. Er wordt zowel warm als koud gekeurd.
Keuring
De keuring vindt plaats op donderdag 12 januari bij de KNS in Rijswijk. De 10 gekwalificeerde finalisten zenden hun product voor 26 januari nog een keer in. Tijdens de finalekeuring leveren slagers ook een allergenendeclaratie in van hun grillworst. Ook wordt een mysterieaankoop gedaan van de finale-grillworsten. De prijsuitreiking vindt op 9 februari plaats.
Deelnemen
Leden van de KNS kunnen kosteloos meedoen aan de wedstrijd. Aanmelden kan via de website van KNS.