Grote Grillworsttest 2020 gewonnen door Slagerij de Bruin

11 mei 2020
Foto: Koninklijke Nederlandse Slagers

Slagerij de Bruin uit Beusichem is de winnaar van de Grote Grillworsttest. Dat maakte organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op 11 mei bekend. De tweede plaats ging naar Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold en Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag belandde op de derde plaats.

Grillworst is een populair product bij de slager. Elk jaar gaat de KNS met de Grote Grillworsttest op zoek naar de beste grillworst. Aan de editie van 2020 deden bijna 100 slagers mee. De grillworst van Slagerij de Bruin kwam als beste uit de bus. “Deze grillworst heeft karakter, hier kom je zeker voor terug; een topproduct”, aldus de jury.

Slagerij de Bruin

Slager Bartho de Bruin: “Wat ben ik trots met dit resultaat en dat ik samen met mijn team ons winnaar mag noemen van de Grote Grillworsttest 2020. Al het harde werken en steeds weer verbeteren van ons product wordt beloond”.

Het is de eerste keer dat Slagerij de Bruin de Grote Grillorsttest wint. De slagerij is al bijna 100 jaar gevestigd in Betuwe. Vandaag de dag staan de broers Rien en Bartho, gesteund door Bartho's zoon Michael, aan het roer van de twee winkels in Culemborg en Beusichem. In de winkel verkopen ze het natuurlijke rundvlees van boerderij Van de Koppel en ze staan bekend om hun met goud bekroonde rookworst.

De keuring

Begin maart keurde de vakjury alle ingezonden grillworsten. Hierbij werd gekeken naar geur, smaak, samenstelling en bewerking. In de jury zaten dit jaar branche erkende meesterslager Arno de Best, de winnaar van de Grote Grillworsttest 2019 Gerard van de Weg, meester worstmaker Jack Goumans en William Knobbout van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht.

Vanwege de coronacrisis zag de prijsuitreiking er anders uit dan de organisatie had gepland. Marian Lemson, directeur KNS: “De uitreiking, die gepland stond op 30 maart, kon vanwege aangescherpte corona-maatregelen niet plaatsvinden. Daarom moesten we op zoek naar een alternatief. Deze online uitreiking bleek een geschikte manier om het te vieren. Wij zijn blij dat we op deze wijze contact hebben gehad met de winnende slagers."

Overige finalisten

De finalisten van de Grote Grillworsttest die de top 3 niet haalden, kregen een eervolle vermelding. Dit waren:

  • Slagerij Aad van Eijk te Voorschoten
  • Keurslager Burggraaf te Culemborg
  • Ambachtelijk Slagerij H.H. Duijn te Santpoort
  • Keurslager Van der Zande te Halsteren
  • Slagerij Jan de Rooij te Berkel en Rodenrijs
  • Barten's Slagerij te Rotterdam
  • Keurslager Braamskamp te Rolde

KNS-vakwedstrijden

De Grillworsttest is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS dit jaar ook nog de wedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. De Spareribs Trophy vervalt dit jaar vanwege de coronacrisis.

 

Altijd op de hoogte blijven?