Groene Weg slager organiseert Bio barbecue voor studenten

22 augustus 2016

Groene Weg slagerij Theo Pronk heeft op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam een volledig biologische barbecue verzorgd voor 3000 eerstejaars studenten. Een nieuw onderdeel van de Eurekaweek, de intro week van de Rotterdamse universiteit.

Theo Pronk: "We zijn al enkele jaren actief op de campus van de universiteit en hadden het idee al vaker gepresenteerd maar dit jaar ging de commissie van de introductieweek (Eurekaweek) er voor!"

Menu

Het menu bestond uit twee stuks vlees, aardappelsalade, stokbrood en sauzen. Vanuit 9 uitgiftepunten werden de studenten bediend. Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport en mede- initiatiefnemer van de massale maaltijd: "De studenten kwamen rechtstreeks van de Erasmus Sport Experience in het stadion van Excelsior en hadden dus flink trek! We moesten aan het begin echt knallen om het bij te houden.”

Duurzaamheid

De Ruijter: "De keuze voor Theo was vooraf reeds besloten en past naadloos in het duurzaamheidsbeleid van de Erasmus Universiteit. Theo kan als lokale bio specialist als geen ander inspelen op de steeds wisselende behoeftes tijdens de vele evenementen die we jaarlijks organiseren."

Pronk is in zijn nopjes met het evenement: "We leveren reeds alle barbecues die Erasmus Sport organiseert, zo'n 2000-2500 pakketten per seizoen. Het was een kick om alle aankomende studenten een goede maaltijd te bieden tijdens hun introweek."

Binnenkort wordt besloten of de bio barbecue de komende jaren onderdeel van de Eurekaweek uit blijft maken.

Altijd op de hoogte blijven?