Gratis hulp bij het maken van webshop

voorbeeld-van-een-webshop-van-een-keurslager

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de maatregelen om de uitbraak van coronavirus te stoppen. Eén van de gevolgen is dat minder klanten fysiek de winkels bezoeken en het online-shoppen een alternatief is. Verschillende bedrijven helpen ondernemers gratis met het inrichten van een webshop,

Bon Vivant In-site biedt het opzetten van een webshop gratis aan ten tijde van de coronacrisis. Met dit initiatief wil het bedrijf in Nunspeet zijn steentje bijdragen om ondernemers door de crisis heen te helpen.

‘Nu veel bedrijven in de detailhandel het klantenaantal zien slinken, biedt een webshop een uitkomst’, zegt Gert Bos van het bedrijf in Nunspeet. ‘Door samen te werken en elkaar als (vers)ondernemers waar mogelijk te ondersteunen, komen we deze crisis door. Wij denken dat het aanbieden van een gratis webshop de ondernemers in iedere versbranche kan helpen om de omzet redelijk op peil te houden.’

De webshops van Bon Vivant zijn geschikt voor onder meer slagers, bakkers, groentespecialisten, vis- en kaasspecialisten en delicatessewinkels.

De webshop is vrij van verplichtingen. Iedere ondernemer kan de webshop zonder kosten opstarten en er ten alle tijden kosteloos vanaf. ‘Dit aanbod blijft van kracht zolang de Coronacrisis duurt,’ aldus Bos. Ondernemers kunnen zich zich aanmelden via de site.

Compad Studio

Compad Studio, gespecialiseerd in onlineoplossingen zoals webshops en online bestelportalen ziet sinds 12 maart een enorme toename in de vraag naar webshops.

‘Het is daarom dat Compad Studio samen met Compad Software al enkele weken 7 dagen per week open is om ondernemers te helpen. De softwareontwikkelaars, grafische vormgevers en onlinespecialisten staan dagelijks van 9 uur tot 21 uur klaar om de getroffen bedrijven te helpen de dagelijkse bedrijfsvoering. Inmiddels heeft Compad Studio al vele bedrijven kunnen helpen met een supersnelle levering van een webshop’, laat het Twentse bedrijf in een persbericht weten.

Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.