Gouden Slagersring editie 2017 van start

29 november 2016

De Gouden Slagersring 2017 is uit de startblokken. Samen met de KNS en de SVO, organiseert Vleesmagazine ook volgend jaar een spetterende editie van deze innovatiewedstrijd. Meedoen is winnen, want alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld en van commentaar voorzien.

De wedstrijd om de Gouden Slagersring, die dit jaar nieuw leven werd ingeblazen, krijgt in 2017 een vervolg. Vleesmagazine organiseert samen met slagersbrancheorganisatie KNS en SVO vakopleiding deze unieke vakwedstrijd, waarbij productinnovatie centraal staat.

Eerder dit jaar werd de Gouden Slagersring uitgereikt aan Ron de Kwant. Hij won de befaamde wedstrijd met zijn Vink Vitaal. De Kwant ontving de ring tijdens de KNS-jubileumdag. Winnaar van de Jong Talent-prijs was Dirk Tap van slagerij Muilwijk in Ameide. Zijn Pulled Farm kon rekenen op de hoogste waardering van de jury.

Eisen inschrijving

De editie 2017 gaat officieel in januari weer van start. Slagers en jong talent kunnen zich al wel  inschrijven voor de wedstrijd. De producten van de deelnemers moeten voldoen aan de volgende eisen: een innovatief product, dat voor minstens 40 procent uit vlees bestaat en dat een significant lager natriumgehalte heeft, waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is.

De keuring vindt plaats op donderdag 16 maart bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten. Die dag buigt een zeer deskundige jury zich over de inzendingen. De jury bestaat dit keer uit Ron de Kwant (winnaar 2016), Richard den Otter (vakdocent SVO), Maarten Wolters (Young Butchers), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Jacques Rijk (KNS) en de Belgische topslager Luc de Laet. De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

Ook volgend jaar staat de wedstrijd open voor jonge deelnemers onder de 25 jaar, die kunnen meedingen naar de Jong Talent-prijs. Paul van Trigt, zelf tweemaal winnaar van de Gouden Slagersring, roept jongeren op deel te nemen aan de wedstrijd. ‘Dit jaar was het aantal jonge deelnemers niet erg hoog en dat is echt een gemiste kans’, zegt Van Trigt. ‘Ook als je niet wint, brengt een wedstrijd je heel veel. Meedoen aan de wedstrijd om de Gouden Slagersring is niet eenvoudig. Het bedenken van een innovatief product is moeilijk, maar het maakt je sterker in de markt en voor jongeren staat het goed op het cv.’

De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt op dinsdag 4 april, tijdens een evenement in het gebouw van de SVO in Houten. Tijdens deze bijeenkomst verzorgt onder andere de Antwerpse topslager Luc de Laet een workshop. Meer informatie over dit feestelijke en vooral leerzame evenement volgt binnenkort.

'Veel klanten opgeleverd'

De wedstrijd om de Gouden Slagersring bestaat al sinds 1953. Alle eerdere winnaars zijn toegetreden tot de Broederschap. Dit jaar ging de ring naar Ron de Kwant, in 2012 naar Karsten Lauvenberg en in 2009 was het Johan van Uden die de prestigieuze prijs won. Ron de Kwant: ‘De prijs heeft ons veel nieuwe klanten opgeleverd. Het is enorm goed voor je imago als vakman en versspecialist. Ook onze klanten vonden het fantastisch en ik ben te gast geweest in het televisieprogramma Koffietijd. Er gebeurt dus wel iets als je deze prijs wint.’ Ook Lauvenberg ervaarde het winnen van de ring als zeer positief. ‘Het heeft mij veel nieuwe klanten opgeleverd, waarvan het meerendeel nog steeds komt. Je merkt dat zo’n prijs nieuwsgierigheid wekt bij mensen. Vooral het eerste jaar na het winnen van de ring, stond ik volop in de aandacht.’

Deelname aan de Gouden Slagersring is in alle gevallen een prachtige kans om als ondernemer of als medewerker in het slagersambacht uw innovatieve karakter te tonen. Alle deelnemers krijgen na afloop van de wedstrijd een juryrapport.

Schrijf je hier in voor deelname aan de Gouden Slagersring 2017

Gouden Slagersring 2017

Vleesmagazine organiseert samen met KNS en SVO de prestigieuze wedstrijd om de Gouden Slagersring 2017. De jury staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap. Enkele belangrijke punten op een rij:

  • Vanaf nu kunnen de deelnemers zich online inschrijven voor de competitie Vakvolwassenen of de Jong Talent-prijs.
  • Inschrijven kost €50 per product.
  • Alle inzendingen worden donderdag 16 maart gekeurd bij SVO in Houten.
  • De prijsuitreiking is dinsdag 4 april tijdens een leerzaam evenement bij SVO in Houten.
  • Alle deelnemers ontvangen een gedegen juryrapport.
  • De productinnovaties worden beoordeeld op innovatieve waarde, economische waarde en productkwaliteit.
SAS 1_logo_2009  

Altijd op de hoogte blijven?