Pork-lof

7 december 2007 Slagerswereld

Pork-lof De Pork-Lof van Antoine van Baars werd in 1999 bekroond met de Gouden Slagersring. Lekker in dunne plakjes op toast, maar ook geschikt als tapas. Het vakblad Slagerswereld organiseert de wedstrijd in samenwerking met de Broederschap van de Gouden Slagersring. Heeft u een gouden idee? Doe dan mee!

De Pork-Lof van Antoine van Baars werd in 1999 bekroond met de Gouden Slagersring. Lekker in dunne plakjes op toast, maar ook geschikt als tapas. Het vakblad Slagerswereld organiseert de wedstrijd in samenwerking met de Broederschap van de Gouden Slagersring. Heeft u een gouden idee? Doe dan mee!

Grondstoffen per stuk:

2 plakken Coburgerham

1 plak boeren plaatham

100 gram boterhamworstdeeg

1 klein stronkje witlof


Hulpstoffen:

Gelatinepoeder


Bereiding:

Leg twee plakken Coburgerham in de lengterichting achter elkaar. Rol het boterhamworstdeeg uit over de plakken. Leg op de scheiding van de plakken ham een plak boeren plaatham overdwars. Leg daarop een klein stronkje witlof, waarvan het harde kontje is verwijderd. Haal het stronkje vooraf licht door de gelatinepoeder. Rol het geheel op en verpak het rolletje in een vacuümkrimpzakje. Dompel het zakje daarna in water van 100 °C. Daardoor krijgt de pork-lof de mooie ronde vorm. Gaar het product hierna gedurende 12 uur op 63 °C in een steamer of de ketel. De Pork-lof terugkoelen en in de verpakking opslaan. Verwijder voor de verkoop de verpakking en de eventueel gevormde gelei.


Tip:

Thuis even oppiepen in de magnetron of oven. Ook te gebruiken in dunne plakjes op toast. Geschikt voor Tapas. Het product kan ook, omwikkeld met bladerdeeg, worden verhit in de oven. Variatie: rol tussen de ham en het deeg een plak gerookte zalm mee.


Tekst: Antoine van Baars, Deurne

Foto’s: Hans Lebbe en Michel Zoeter

Altijd op de hoogte blijven?