Gosschalk krijgt deels gelijk van rechter

13 augustus 2012 Tom van der Meer

DEN HAAG - Exportslachterij Gosschalk is deels in het gelijk gesteld door de Raad van State in een conflict met het ministerie van LNV over hoge keuringsrekeningen.

DEN HAAG - Exportslachterij Gosschalk is deels in het gelijk gesteld door de Raad van State in een conflict met het ministerie van LNV over hoge keuringsrekeningen.


De Raad van State acht het hoger beroep van Gosschalk gegrond. Het ministerie moet nu opnieuw bekijken of de kosten voor keuringswerkzaamheden wel juist in rekening zijn gebracht. Dat meldt de Stentor.


Gosschalk en LNV ruziën al jaren over de hoogte van 55 keuringsrekeningen, die in totaal in de miljoenen euro’s lopen.


De slachterij vindt rekeningen uit 2004 en 2005 te hoog, omdat er in de ogen van het bedrijf keuringskosten in rekening zijn gebracht die niet zijn gemaakt.


Aanzienlijke verschillen

Zo verschillen de keuringsuren die Gosschalk heeft berekend (1,1 miljoen euro) en die LNV in rekening brengt over 2004 (2,1 miljoen euro) aanzienlijk. Het gaat dan om reistijden, pauzes en administratie- en vergadertijd.


De Raad van State heeft nu geoordeeld dat het ministerie nog eens naar de rekeningen moet kijken omdat er voor wat betreft bepaalde tarieven wellicht te veel in rekening is gebracht.


Wel heeft de Raad vastgesteld dat LNV geen middagpauzes van keuringsartsen en –meesters in rekening heeft gebracht.


Lees ook:

Conflict Gosschalk-LNV muurvast (13 februari 2009)

Privéklussen Gosschalk op rekening slachterij (2 oktober 2008)

Gosschalk daagt ministerie voor rechter (10 juli 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over rechtszaken

Alle berichten over Gosschalk

Altijd op de hoogte blijven?