Gezellig Worstfestival bij Brandt & Levie

13 juli 2016

Bij Worstmaker Brandt & Levie in Amsterdam stond zaterdag 9 juli jl. een 9 vierkante meter grote barbecue te branden. Erop lagen tientallen worsten en spareribs uit eigen slagerij. En zelfs aan vegetariërs was gedacht: gegrilde aubergines met sesam, yoghurt en linzen. Al vroeg in de middag stonden bezoekers in de rij voor alle gerechten.

Het was de vierde keer dat de Worst Day of the Year werd gehouden, maar de eerste keer op locatie bij het nieuwe pand van de worstmaker zelf in de Houthavens van Amsterdam, dat eind 2014 in gebruik is genomen.

"Worst, vriendschap en gezelligheid  moesten de boventoon voeren", aldus Wouter Leeuwenburg. Er is veel reclame gemaakt voor het evenement, onder andere via Facebook, en er werd enthousiast op gereageerd. "Er zitten hier veel jonge bedrijven in de buurt, maar ook op de markt in het centrum hebben we flyers uitgedeeld", aldus Wouter Leeuwenburg.

Behalve de barbecue stonden er twee foodtrucks op het terrein. Brant & Levie's eigen foodtruck waar hotdogs (onder de naam 'Naakte hond') werden verkocht, ook uit eigen slagerij, met garnituur van zuurkool, ketchup, mosterd en uitjes. Ernaast de wagen van de met Leeuwenburg bevriende patissier Kees Raat. Voor de gelegenheid had deze roomijs met bacon in het assortiment. Het zoete ijs kreeg met het bacon een zout tintje.

In de slagerij van het bedrijf, die gewoon open was, lagen voor deze dag pakjes met twee worsten in de toonbank, die gretig aftrek vonden.De bezoekers konden zich verder vermaken met een bierworkshop van Gulpener en sumo-worst-elen. Voor de kinderen was er varkentje-prik en ook konden zij zich laten schminken. En er klonk de hele dag muziek van een dj of lokale bands.

Altijd op de hoogte blijven?