Gewonde slachter maakt het goed (foto's)

attachment-001_food-image-VLS6385I01

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Het gaat goed met de werknemer van T. Boer & Zn., die donderdagmiddag gewond raakte tijdens zijn werk in de slachterij. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Het gaat goed met de werknemer van T. Boer & Zn., die donderdagmiddag gewond raakte tijdens zijn werk in de slachterij. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.

De man in kwestie kwam donderdag met zijn hand terecht in een machine en raakte daarbij, naar het zich in eerste instantie liet aanzien, behoorlijk gewond. Er werd zelfs een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen.

Volgens het bedrijf vielen de verwondingen achteraf gezien mee. De werknemer heeft zijn middenhandsbeentje gebroken. 'Het gaat nu ‘uitstekend’ met hem', aldus de woordvoerder.

Toedracht

De precieze toedracht is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat een moment van onoplettendheid oorzaak is. 'Even een vuiltje willen weghalen, zonder de machine uit te zetten', zegt directeur Henny Swinkels van VanDrie Group, waar T. Boer & Zn. onderdeel van is.

Veiligheid

Volgens hem voldoen alle machines aan alle veiligheidseisen. 'Maar het is net als in het verkeer: als iets gewoon is, reageer je soms laconieker. Het is daarom wel zaak dat de veiligheidsmaatregelen nóg beter onder de aandacht worden gebracht.' De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak momenteel.

Op 7 mei vorig jaar gebeurde er overigens een soortgelijk ongeval bij T. Boer & Zn. Toen raakte ook een man met zijn arm bekneld in een machine. De verwondingen vielen ook hier achteraf mee.

Fotograaf Wilco Hogenbirk was donderdagmiddag ter plaatse en maakte bovenstaand fotoverslag.

Lees ook:

Zwaargewonde bij slachterij T. Boer & Zn.  (14 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over ongevallen

Alle berichten over T. Boer & Zn.

Lees ook
‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Als producent van vers vlees en vleesproducten heb je bij MULTIVAC de keuze uit de allernieuwste verpakkings- of verwerkingsmachines en uit gebruikte machines met originele onderdelen. Snelle levering voor een kleiner budget én toch verantwoord verpakken.