Gevild: Politiek correct

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

Politiek Correct

Dit stukje schrijf ik een week voor de jaarlijkse Binnenhof Barbecue die wordt georganiseerd door het Productschap Vee en Vlees. Elk jaar nodigt het PVV relaties en politici uit om een vorkje mee te prikken, als afsluiting van het parlementaire jaar. Bijzonder is dan dat ook alle ministers en staatssecretarissen met hun bordje in de rij staan voor een stukje vlees.


Sateetje

Voor de vaderlandse pers levert dit altijd een leuk plaatje op. Balkenende met een sateetje, Donner aan een kipkluifje. Gezellig. Jammer genoeg was het aandeel bewindslieden de laatste twee edities beperkt. In 2005 omdat net op die datum Nederland het voorzitterschap van de EU op zich nam en de ministers daarom elders moesten opdraven en vorig jaar omdat het toenmalige kabinet knalde en de ministers er net een hele nacht vergaderen op hadden zitten. Dit jaar zal hopelijk alles weer bij het oude zijn en zullen de camera’s weer driftig klikken als JP zijn tanden zet in zijn sateetje.


Tricky

Hoewel? Ik vraag mij af hoeveel bewindslieden en politici zich dit jaar zullen laten fotograferen met een stuk vlees in hun hand. Ik bedoel, in een tijd dat zelfs Donald Duck geen vlees meer mag bakken van de Partij voor de Dieren, wordt het toch wel erg tricky. Voor je het weet, worden er Kamervragen over gesteld. Dan kunnen de bewindslieden en politici zich beter laten zien op de politiek correcte Buitenhof Barbecue, die door Wakker Dier sinds enkele jaren als tegenhanger van de Binnenhof-versie op een steenworp afstand wordt gehouden. Lekker tofu eten, of een sappige sojaburger.


Gecriminaliseerd

Gelukkig kent bijna niemand mij van gezicht en hoef ik niet bang te zijn voor negatieve exposure, dus ik zal wel genieten van een lekker spiesje, of een stukje heerlijk kalfsvlees van de barbecue. En voor al diegenen die niet durven te komen, bang om gecriminaliseerd te worden door Thieme & Co, zal ik er ook nog stukje kip bij doen. Nederlandse kip, die níet met water is ingespoten. Daarna ga ik net als u met vakantie en hoop ik op mooi weer. Kunnen we lekker vaak barbecuen.

Caroline van der Plas

Reageer

Klik hier om de nieuwe en eerder verschenen columns te lezen

 

Altijd op de hoogte blijven?