Friese droge worst Familiebedrijf Weidenaar in Fryske Bapao

7 april 2015 Vleesmagazine De Fryske Bapao. Foto: Danielle van der Heide

Friese droge worst van Familiebedrijf Weidenaar is één van de Friese producten waarmee Daan Nagelkerkede Fryske Bapao heeft gemaakt. De chef-kok van Restaurant Van Buren in Leeuwarden gebruikte verder meel van Koopmans (Dr. Oetker), Wartenster mosterd en it Giele Wâldbeantsje

Daan Nagelkerke kreeg de vraag van WEareGRUTSK om met de vier Friese producten een nieuw product te maken. Het resultaat werd de Fryske Bapao. 'De Koopmans Pannenkoekmix Volkoren is lekker vol van smaak, daarin heeft Daan de Friese droge worst de mosterd en het Giele Wâldbeantsjes als vulling gebruikt waardoor je een geheel unieke smaak krijgt', aldus WEreGRUTSK ('Wij zijn trots'), een centraal punt in Leeuwarden dat dient als podium streekproducten, lokale specialiteiten op het gebied van Food en Fun. 'Niet alleen door de mooie en lekkere producten maar ook door de combinatie van deze Friese producten. Het is een 'oprjocht' Frysk product geworden met een extra beleving doordat alles van Friese bodem komt en op Friese bodem ontwikkeld is.'

Friese Foodtour

De Fryske Bapao is in eerste instantie gemaakt voor de Friese Foodtour van WEareGRUTSK. De deelnemers aan deze tour eindigen in Restaurant Van Buren met als toetje op de tour de Fryske Bapao.

Voor meer informatie over de Fryske Bapao: Facebook.com/fryskebapao

Altijd op de hoogte blijven?