Foodimpuls introduceert nieuwe Beter Leven-concepten

2 januari 2018

Vanwege de toenemende vraag brengt Foodimpuls BV nieuwe producten gecertificeerd met het Beter Leven keurmerk op de markt voor de ambachtelijke slager en poelier. De producten zijn gemaakt van Boerderijkip (1 ster Beter Leven) en Livar-varkensvlees (3 sterren Beter Leven).

De nieuwe producten zijn een range Hollandse hammen en vleeswaren uit de worstmakerij van Jos Slippens Vleeswaren. Deze worstmakerij produceert al veertig jaar een traditioneel authentiek assortiment slagersvleeswaren en levert deze exclusief aan Foodimpuls. Met ingang van 1 januari 2018 worden er alleen nog maar 1 ster Beter Leven grondstoffen gebruikt voor dit assortiment.

Foodimpuls heeft nog meer producten met Livar-varkensvlees en Boerderijkip in het assortiment. Eerder voegde het bedrijf diverse vleeswaren, salades en patés gemaakt van Livar varkensvlees toe. Ook kwamen er salades, vleeswaren, BBQ-producten en maaltijden waarin Boerderijkip bij. Wim Haarsma, directeur van Foodimpuls, verwacht in 2018 nog meer nieuwe producten en assortimenten te gaan introduceren die inhaken op de stijgende vraag naar diervriendelijk, smaakvol en verantwoorde producten.

In 2017 kozen twee klanten van Foodimpuls voor het certificeren van (delen) van hun productstromen met het Beter Leven keurmerk. De certificering is onder andere gerealiseerd voor de door Foodimpuls geleverde Boerderijkip en Livar varkensvlees (3 sterren beter leven). Vanwege de toenemende consumentenvraag naar producten met het Beter Leven keurmerk krijgen deze slagerijen waarschijnlijk snel navolging. De KNS heeft inmiddels een ondersteunend programma voor Beter Leven certificering, zodat slagers hier goed mee geholpen kunnen worden.

  •  
  •  

Altijd op de hoogte blijven?