FNLI onthult energielogo

13 augustus 2012 redactie

energielogo per stukAMSTERDAM - De branchevereniging FNLI heeft het energielogo onthuld. Dit logo maakt in één oogopslag zichtbaar hoeveel kilocalorieën een levensmiddel per eenheid bevat.

De FNLI verwacht de eerste verpakkingen met het nieuwe logo al binnen enkele weken in de schappen. 'Het energielogo wordt breed gedragen door onze achterban en andere belanghebbenden. Binnenkort zal het energielogo niet meer weg te denken zijn uit het schappenbeel', aldus Philip den Ouden, directeur van de FNLI

Het logo mag door alle aanbieders van voedingsmiddelen - zowel merk en huismerk, winkelier, cateraar en restaurateur - worden toegepast mits aan de voorwaarden van de FNLI wordt voldaan.

De toepassing van het energielogo zal aan consumenten worden uitgelegd met behulp van een voorlichtende website (www.energielogo.nl), een consumentenbrochure en ondersteunende materialen. Deze zullen door de aanbieders van voedingsproducten die het energielogo gebruiken worden verspreid.

Volgens de FNLI wordt met dit logo één van de beloftes van het actieplan Convenant Overgewicht ingelost. De doelstelling van het convenant is om de trend van overgewicht bij volwassenen een halt toe te roepen en bij kinderen te keren.

Lees ook:

Eerste energielogo opgeplakt
FNLI onthult energielogo
Energielogo deze maand onthuld

Altijd op de hoogte blijven?