Flitspeiling: veel slagers maken producten voor Sinterklaas

5 december 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koos Groenewold

Niet alleen bij de bakker, maar ook bij de slager kunnen consumenten terecht voor Sinterklaasavond. Veel slagers hebben speciale Sinterklaasproducten in het assortiment. Dit varieert van een letter S, een borrelplank of andere hapjes, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Uit een flitspeiling blijkt dat 86 procent van de slagers speciale producten voor pakjesavond verkoopt. “Sinterklaas leeft dus bij de ambachtelijke slagers en het assortiment in de slagerij wordt aangepast voor de viering van pakjesavond”, concludeert KNS op de website.

Producten

Bijna 41 procent van de slagers heeft in het assortiment een letter S , gemaakt van droge worst, saucijzen- of worstenbroodje. Daarna volgt het gourmetpakket en de borrelplank. 9 procent van de slagers heeft een ander product in de aanbieding.

Sinterklaasetalage

De flitspeiling onder slagers volgde na een bericht op Nu.nl over de aanwezigheid van Sinterklaasetalages in de winkelstraat. Volgens INretail kiezen nog maar weinig ondernemers voor een echte sinterklaasetalage, maar voor een algemene feestdagenetalage. “Daarmee stoot je niemand voor het hoofd en bovendien is het wel zo efficiënt.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?