Finnen zijn echte 'gehaktlovers

attachment-001_food-image-VLS6372I01

HELSINKI – Finnen zijn gek op gehakt. De helft van de totale vleesconsumptie betreft gehakt of gehaktproducten.

HELSINKI – Finnen zijn gek op gehakt. De helft van de totale vleesconsumptie betreft gehakt of gehaktproducten.

Het vleesproduct is zo populair omdat het goedkoop en voedzaam is en het in allerlei vormen en gerechten kan worden gebruikt, blijkt uit Fins onderzoek.


Finnen eten volgens dat onderzoek dertig miljoen kilo gehakt per jaar.

Lees ook:

Gehakt voor één euro in schap C1000 (10 februari 2009)

Finnen vechten om Swedish Meats (29 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Finland

Alle berichten over gehakt

Lees ook
Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.

Wim Ballieu maakt vijfdelige tv-serie over ultieme gehaktballen

Wim Ballieu maakt vijfdelige tv-serie over ultieme gehaktballen

Hoe maak je de allerlekkerste gehakballen? Met welk gehakt gedraaid? Stevig of lekker rul? Met een vette jus of gevuld met een smeuïge saus? In de nieuwe vijfdelige tv-serie Bal National, op kooktv-zender njam!, onthult de Belgische chef-kok en gehaktbalautoriteit Wim Ballieu al zijn geheimen. Gevulde gehaktbal Ballieu veroverde België met de gehaktballenrestaurants...