Finalisten Spareribs Trophy 2022 bekend

10 maart 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koos Groenewold

De finalisten voor de Spareribs Trophy 2022 zijn bekend. Het niveau lag volgens juryvoorzitter Ron Kinkelaar hoog. Op 6 april weten we welke slager de beste spareribs maakt en de trofee mee naar huis mag nemen.

Meer dan 87 slagers zonden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd. De jury onderwierp alle inzendingen aan een kritische keuring. “Het was een hele kluif”, zegt Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. “Het niveau is hoog en mooie, ambachtelijke producten zijn gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs.”.

Finalisten Spareribs Trophy

De volgende tien slagers maken kans op de Spareribs Trophy.

Jury

De vakkundige jury van de Spareribs Trophy 2022 bestaat uit: branche erkende meesterslager Hans de Goeij, slager Tim Janssen (winnaar 2021) en keurmeesters vanuit het Expertise Centrum voor het Slagersambacht Roelof Ende en Josja Haagsma. Zij keurden alle inzendingen en letten daarbij onder andere op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Ze keurden zowel warm als koud. Op 6 april wordt de winnaar bekend gemaakt van deze vakwedstrijd.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?