Export vlees en levende dieren op hoogtepunt

attachment-001_rb-image-1687570

De export van vlees en levende dieren heeft in het eerste kwartaal van 2017 een nieuw record behaald. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De totale exportwaarde van vlees, zuivel en levende dieren komt over het eerste kwartaal uit op 4,9 miljard euro. Vlees en vleesproducten nemen hierin een aandeel van 44 procent voor hun rekening, schrijft boerenbusiness op haar website.

Na de teruglopende exportcijfers over 2015 en 2016 is er nu weer een stijgende lijn te zien. ‘De exportresultaten voor vlees onderstrepen het betere sentiment in onder meer varkens. Daar wordt vooral geprofiteerd van de vlucht die de export naar China, de Filippijnen en Zuid-Korea genomen heeft. De export van varkensvlees profiteert, maar ook pluimveevlees lift mee. Rundvlees blijft meer binnen de Europese grenzen. In totaal leveren de eerste 3 maanden van 2017 een tussenstand op van 2,18 miljard euro. Hiermee breekt de vleesexport voor het eerst in het eerste kwartaal door de 2,1 miljard euro heen’, schrijft boerenbusiness.nl.

Bekijk hier de exportcijfers voor vlees en levende dieren van het CBS.

Lees ook
Nederlandse economie groeit weer

Nederlandse economie groeit weer

De Nederlandse economie groeide het tweede kwartaal van 2021 met 3,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De economie is nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis, maar door de versoepelingen van de maatregelen is er weer groei.

CBS: Nederland grootste vleesexporteur EU

CBS: Nederland grootste vleesexporteur EU

Nederland is de grootste vleesexporteur van de EU, gevolgd door Spanje, Duitsland, Polen en Denemarken. In 2020 exporteerde Nederland 3,6 miljard kilo vlees, goed voor 8,8 miljard euro. Dat meldt het CBS in de nieuwste editie van de Internationaliseringsmonitor.

CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

Acht op de tien Nederlanders eet niet dagelijk vlees. Dat blijkt uit onderzoek Belevingen 2020 van het CBS. Volgens de cijfers eet 45 procent van de ondervraagden maximaal vier dagen in de week vlees, 5 procent eet nooit vlees.