Denemarken exporteert minder varkensvlees

attachment-001_food-image-VLS11749I01

KOPENHAGEN – Denemarken heeft in de eerste negen maanden van vorig jaar minder varkensvlees geëxporteerd dan in dezelfde periode in 2008.

KOPENHAGEN – Denemarken heeft in de eerste negen maanden van vorig jaar minder varkensvlees geëxporteerd dan in dezelfde periode in 2008.

Het volume zakte in vergelijking met dezelfde periode van 2008 met 134.000 ton naar ruim 1,37 miljoen ton, meldt het Agrarisch Dagblad, die zich baseert op cijfers van de landbouwfederatie Landbrug & Fødevarer (LF).

De afzet in de EU zakte onder de 1 miljoen ton. Ook op de Japanse markt werd ingeleverd. De Japanners namen krap 97.600 ton af, tegen een kleine 134.000 ton in de eerste negen maanden van het voorgaande jaar.

Duitsland
Op de Duitse markt werd daarentegen met een plus van 14.000 ton naar 418.000 ton enige terreinwinst geboekt. De Bondsrepubliek nam ruim 30 procent van het volume af en blijft daarmee de veruit grootste markt voor de Deense vleesexporteurs.

Lees ook:
Sneeuw hindert slacht Danish Crown (7 januari 2009)
Denen slachten vaker goedkoop in Duitsland (28 juli 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Deense exporten van varkensvlees

 

Lees ook
Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

2021 was een slecht jaar voor de Nederlandse varkenshouderij. Enerzijds lagen de prijzen voor varkensvlees laag, terwijl varkenshouders anderzijds geconfronteerd werden met hoge kosten. Maar er is ook goed nieuws.

Boek: Het varken

Boek: Het varken

In Het varken verkent Hatteland Endresen de vele facetten van dit bijzondere dier. Springend van de biologie naar de archeologie en van de filosofie naar medische wetenschappen laat hij zien waarom varkens méér zijn dan een stuk vlees: waarom het het waard is ze eens in de ogen te kijken.