De top 10 meest recepten van 2022

30 december 2022

Foto door Koos Groenewold

In de aanloop naar 2023 blikken we terug in het afgelopen jaar. Vandaag kijken we naar de recepten. Wat is de top 10 van de best gelezen recepten in 2022?

1. Hybride - Combineren kan je leren
Een nog weinig gebruikte oplossing voor het minderen van de vleesconsumtie is hybridevlees. Ronnie Poeste deelt een recept voor een hybride hamburger met meatless TFF en een hybride saucijs met meatless TRF.
Lees verder

2. Spareribs - Smokey, sweet & hot
“Zoveel hoofden, zoveel zinnen: het spreekwoord lijkt speciaal voor spareribs bedacht”, schrijft slager Jan Nederhoed bij zijn recept voor spareribs. “Eind jaren 80 begin jaren 90, toen de spareribs in opmars kwamen, hadden we nog weinig oog voor de varkensribben. Ik hoor de oude generatie slagers nog mopperen: ‘dat wordt toch niks’.”
Lees verder

3. Carpaccio wraps
“Carpaccio is een populair product in de slagerij”, vertelt Josja. “Het doet het altijd goed. Consumenten kennen het en weten hoe het smaakt. Dus moet je zo’n product gebruiken.”
Lees verder

4. Sous vide gegaarde kalfstong voor op de bbq
Gertjan Kiers is als gespecialiseerd horecaslager vleeskenner bij uitstek. Elke maand deelt hij een recept met Vleesmagazine. Deze editie: Sous vide gegaarde kalfstong voor op de bbq.
Lees verder

5. Viaanse stoofschotel
Branche erkende meesterslager Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.
Lees verder

6. Saucijzen
Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee. Jan Nederhoed deelt 3 recepten voor saucijzen.
Lees verder

7. Fuet met hazelnoot
Fuet is het Spaanse woord voor lange dunne droge worst. Traditiegetrouw is de smaak een beetje zoet en ook een beetje pikant. Maar eigenlijk kan je er veel kanten mee op. Ronnie Poeste deelt zijn recept van fuet met hazelnoot.
Lees verder

8. Krakauer
Een productsoort die in Nederland onbekend is, is de halfdroge worst. Deze worstsoort is vooral populair in landen en gebieden waar salamisoorten en droge worstsoorten volop gegeten worden. Een recept voor Krakauer.
Lees verder

9. Gegrilde rollades
De verkoop van vleeswaren gaat moeizaam bij veel slagers. De slager die zijn vleeswaren en worst nog allemaal zelf maakt doet het over het algemeen een stuk beter. Ter inspiratie maakt Jan Nederhoed drie soorten varkensrollade.  Warm ook lekker tijdens de feestdagen!
Lees verder

10. Landjäger
Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt. Paul van Trigt deelt zijn recept.
https://www.vleesmagazine.nl/artikelen/landjager-2

 

 

Altijd op de hoogte blijven?