De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

Runderen_unsplash

Foto: Flash Dantz via Unsplash

De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.

Volgens Bakker groeit een kwart van de geboren biologische kalveren op tot een biologische melkkoe. De  rest gaat naar vleeskalversector. Dit wil De Groene Weg veranderen. In hun plan blijven de biologische kalveren de eerste drie maanden op het melveebedrijf waar ze geboren worden. Daarna gaan ze naar biologische vleesveehouders, waar de kalveren in de wei of in de natuur kunnen lopen. Hier blijven ze tot ze ongeveer 24 maanden oud zijn. De laatste 3 maanden kunnen de runderen met krachtvoer bijgevoerd worden zodat ze voldoende bevleesd raken. Dit kan eventueel op stal gebeuren. 

Bron: De Kalverhouder

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

Een maand geleden startte De Groene Weg met de opbouw van een biologische rundvleesketen. In een persbericht laat de biologische vleesleverancier weten dat de kalfjes niet alleen biologisch opgroeien, maar ook langer bij hun moeder mogen blijven.

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat mag zich als Scotch Meat Distributor of the Year noemen. Deze titel kreeg de horecaslager van Quality Meat Scotland (QMS). Schotse kabinetsecretaris voor landbouw Mairi Gougeon reikte de prijs uit tijdens SIAL in Parijs.

Tips van topkoks voor runderstoof

Tips van topkoks voor runderstoof

In de Kookfabriek in Amsterdam vond op 11 oktober de Stoofathon van Bord Bia, Irish Food Board, plaats. Hiervoor ontwikkelden vijf topchefs van de Chefs’ Irish Beef Club niet alleen nieuwe wereldse stoofgerechten met grasgevoerd Iers rundvlees. Ook gaven ze tips voor de bereiding van runderstoof.