Datum Dag van de Slager 2018 bekend

9 januari 2018 Suzanne Dekker

De Dag van de Slager XXL vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 mei. Het thema is ‘jong geleerd, oud gedaan’, want deze dag is bedoeld om het Nederlands publiek en specifiek kinderen de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak te laten zien en beleven.

De slagersbranche heeft behoefte aan jonge, creatieve mensen die slager willen worden. De Dag van de Slager biedt de slagersbranche een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk een baan in het slagersvak is. Doel van de Dag van de Slager is dan ook om kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht.

Zichtbaar voor winkelend publiek

De Dag van de Slager is bestemd voor alle slagers die ambachtelijke slagershandelingen verrichten, zichtbaar voor winkelend publiek en als onderdeel van dagelijkse activiteiten.

Door de activiteiten die de deelnemende slagers organiseren, wordt de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak getoond. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Dag van de Slager XXL, passend bij het thema de ‘jong geleerd, oud gedaan’. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, workshops en veel meer. Logo-Dag-vd-Slager-XXL-2018-groot-300x200

Initiatief van Sovvb en KNS

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit. Slagers kunnen zich aanmelden via de website en ontvangen een uitgebreid promotiepakket.

Altijd op de hoogte blijven?