Cow Under verkoopt online vlees uit 'Down Under

10 februari 2015 Vleesmagazine De producten van Cow Under zijn in Australië uitgesneden en verpakt en worden met een moderne koelwagen bij de klant bezorgd, zonder te zijn overgepakt of op een andere manier te zijn bewerkt. Foto: Cow Under

Cow Under introduceert een nieuwe manier om vers Australisch rundvlees te bestellen. Via de webshop worden A-kwaliteit ossenhazen, entrecotes en ribeye's in een natuurlijke snit uit 'Down Under' verkocht.

De producten zijn in Australië uitgesneden en verpakt en worden met een moderne koelwagen bij de klant bezorgd, zonder te zijn overgepakt of op een andere manier te zijn bewerkt. Hierdoor kan Cow Under naar eigen zeggen 'volledige transparantie bieden, van de Australische farm tot in de Nederlandse keuken'.

Antibioticavrij

Dankzij een samenwerking tussen Cow Under met de Australische veehouder Blair Angus maakt Cow Under een product voor een grotere groep mensen bereikbaar, zonder dat de prijs te hoog wordt; de prijs per kilo is gelijk aan de prijs van vlees in de supermarkt. Het verschil met de supermarkt is dat het vlees van Cow Under gegarandeerd vrij is van antibiotica.

Terug in de tijd

Alessandra Burgers, oprichtster Cow Under: 'Onze veehouders, Blair en Josie Angus, wonen bij een verzamelplaats genaamd Carpentaria Downs in North Queensland. Het is in Carpentaria net of je terug gaat in de tijd. De dichtstbijzijndste stad ligt 300 km verderop. Het huis van hun naaste buur ligt op 36 km afstand. De omgeving is de bouwsteen voor een schoon, natuurlijk product. De boerderij waarvan wij ons vlees betrekken, is zo groot als de gehele provincie Utrecht. Onze veehouders beschikken over 40.000 runderen die op natuurlijke wijze worden geboren en nooit op stal staan. De runderen lopen vrij rond op land waar op biologische wijze geboerd wordt.

6000 voetbalvelden

De paddocks zijn 6000 voetbalvelden groot en in elke paddock staan 1000 Angus-runderen. Dat betekent dat elke koe zes voetbalvelden grond aan ruimte heeft. Burgers: 'Om zulke grote afstanden te overbruggen, maken Blair en Josie gebruik van een helikopter. Vervolgens verzamelen zij de koeien te paard. Deze vaardigheden leren zij de kinderen al op 10-jarige leeftijd. Bij de Angus-familie is dierenwelzijn geen certificeerbaar proces, maar een manier van leven, een traditie die wordt doorgegeven van generatie op generatie. Met onze nieuwe webshop kunnen wij vlees, dat normaal gesproken enkel in sterrenrestaurants te verkrijgen is, ook bereikbaar maken voor de mensen thuis.'

Voor meer informatie: Cowunder.nl.

Altijd op de hoogte blijven?