Candover trekt bod Stork in

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

LONDEN - Vleesmachinefabrikant Marel heeft een belangrijke overwinning behaald in de overnamestrijd met Candover, van Stork.

LONDEN - Vleesmachinefabrikant Marel heeft een belangrijke overwinning behaald in de overnamestrijd met Candover, van Stork.

Het Britse investeringsfonds Candover trok maandag het overnamebod op Stork in. Het fonds kan niet genoeg aandelen in handen krijgen.

Een groep aandeelhouders onder aanvoering van het IJslandse Marel weigert zijn aandelen aan Candover te verkopen. De partijen praten nog wel met elkaar, maar kunnen geen zekerheid geven of dat tot een oplossing leidt.

Overnamestrijd

Candover is in een overnamestrijd verwikkeld met Marel. De Britten willen het industriële concern Stork in zijn geheel overnemen, maar Marel wil alleen het onderdeel Food Systems in handen krijgen.


Blokkeren

Om het industriële concern over te nemen had Candover 65 procent van de aandelen van Stork nodig. Enkele weken geleden maakte Marel bekend dat het ruim 43 procent van de aandelen in handen had, genoeg om een overname door Candover te blokkeren.

Lees ook:

Formeel bod Candover op Stork (10 augustus 2007)

Marel dreigt overname Stork te frustreren (2 juli 2007)

Alle berichten over deze zaak

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Marel

Alle berichten over Stork

Altijd op de hoogte blijven?