Burgerspecialist Ter Marsh heropent Amsterdams restaurant

2 juli 2019

De afgelopen maanden werd de vestiging aan de Amsterdamse Bloemenmarkt verbouwd. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een nieuw interieur geïnspireerd door de Bloemenmarkt.

De aanleiding voor de verbouwing was de transformatie van het Amsterdamse hotel van NH Hotel Group van NH Carlton Amsterdam naar het premium NH Collection Amsterdam Flower Market. De zaak van Ter Marsch & Co ligt namelijk naast de lobby van het hotel. De Bloemenmarkt was de inspiratiebron en het resultaat is een "eclectische mix van kleuren, patronen en bloemen".

Het eetconcept is van Ter Marsh &Co is eenvoudig: een bar en grill met professionele service aan tafel. In het restaurant worden natuurlijk de bekende burgers geserveerd. Onder andere de Oh' Cheeus met Scottish Angus, Tonkatsu van Japans Wagyu, Scottish Angus en Oosterse buikspek en The Big Marsch met twee burgers op elkaar, staan op het menu. Daarnaast is de open keuken uitgebreid met een Big Green Egg waarop steaks worden bereid. Naast de keuken bevindt zich een dry age cabinet waarin het vlees hangt te rijpen met cuts als rib eye, sirloin steak. 

Een grote wolk kunstbloemen

Ter Marsh_Amsterdam

In het restaurant contrasteren luxe materialen zoals messing, marmer en velours met de ruige elementen van zwartgeblakerd hout, beton en blank staal. De kolommen werden bekleed met mozaïek naar ontwerp van Hanneke van de Pol. Zomers Bloemen creëerde een grote wolk kunstbloemen boven de eilandbar, licht en geluid werden verzorgd door DEP sfeermakers.

 

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. Ze zijn  gespecialiseerd in burgers. In 2016 opende de vestiging in Amsterdam.

Daarnaast opende de familie een eigen bakkerij waar de bakkers dagelijks de briochebollen en sandwiches voor de eigen winkels en andere horeca bakken Ook zijn ze de eigenaren van restaurant ‘de With’, een koffie- en lunchzaak op de Kalverstraat en Europa’s eerste zalmkwekerij op land; Fresh Salmon Farming Europe.

Altijd op de hoogte blijven?