Broodje gans ontbijtlekkernij in Friesland

13 augustus 2012 Edwin Rensen

AKKRUM - Een broodje gans bij het ontbijt als oplossing voor het ganzenoverschot. Gasten van hotel-restaurant De Oude Schouw nabij het Friese Akkrum zijn dolenthousiast over de lekkernij.

AKKRUM - Een broodje gans bij het ontbijt als oplossing voor het ganzenoverschot. Gasten van hotel-restaurant De Oude Schouw nabij het Friese Akkrum zijn dolenthousiast over de lekkernij.

In De Telegraaf vertelt chef-kok Bram van den Akker van De Oude Schouw over het ontstaan van zijn ganzengerechten. Vanwege het enorme overschot aan grauwe ganzen in Friesland werd aan koks gevraagd serieus te kijken naar de mogelijkheden met dat vlees.

Critici twijfelden aan de eetbaarheid van het vlees, maar die twijfel lijkt verdwenen. Van den Akker beweert zelfs dat je nooit meer een kippenpootje wilt als je eenmaal een ganzenboutje hebt gegeten. Volgens hem is nu een lovend rapport geschreven, waarin kenners hun oordeel geven. Zijn rilette kreeg een 8,5.

Lees ook:
Ganzenvlees - commentaar (14 juni 2011)
Toename ganzenvlees nog maar de vraag (10 juni 2011)
'Veel ganzenvlees op de markt' (24 mei 2011)

 

Altijd op de hoogte blijven?