Bredase foodondernemers starten webshop

attachment-001_rb-image-1732488

Acht ambachtelijke foodondernemers in Breda slaan de handen ineen en beginnen een gemeenschappelijke webshop. Onder de noemer Marktlokaal presenteren zij hun aanbod op een website. Tot de ondernemers behoort ook slager Pieter Kling.

Volgens de initiatiefnemers is Marktlokaal is 'de volgende stap op het gebied van boodschappen doen: het biedt meer keuze, meer vrijheid en meer vers. Het gemak van een supermarkt, maar de kwaliteit en service die je van je lokale speciaalzaak gewend bent.'

Ophaalpunt

De klant bestelt online en haalt de bestelling vervolgens zelf af bij het centrale ophaalpunt, Festina Lente, aan de Chopinstraat in Breda. Dat kan ook in de avonduren. Op de site staan ook kant-en-klare recepten. De benodigde ingrediënten worden automatisch aan de bestelling toegevoegd. Marktlokaal gaat in april van start. Vanaf nu kan de klant op de site ter introductie een proefpakket bestellen.

Speciaalzaken

De aangesloten speciaalzaken in Breda zijn:

  • Slagerij Pieter Kling
  • Vishandel Noordzee
  • Bakkerij De Gomer
  • Wijnkoperij Dames Pellens
  • Groente & Fruit van de Gezonde Tafel
  • Kaas & Noten van de Alexanderhoeve
  • Melkboer Hans van Steen
  • Bakkerij Van Disseldorp

In Vleesmagazine nr. 4 van april 2015 wordt het initiatief in Breda uitgebreid belicht.

Voor meer informatie: Marktlokaal.com

Lees ook
Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Schotels gevuld met allerlei soorten ‘sülze’-timbaaltjes werden 40 tot 50 jaar geleden op internationale vakwedstrijden als een van de meest in het oog lopende kwalitatieve slagerskunstwerken beschouwd. Smaak, uitstraling, creativiteit, kleur en vakmanschap waren o.a. de ingrediënten die deze zultproducten op een hoger plan brachten.

Samenwerking Epos leidt tot creatieve en smakelijke gerechten

Samenwerking Epos leidt tot creatieve en smakelijke gerechten

Sinds januari is de 24-jarige Stan van Heerwaarden eigenaar van de gelijknamige slagerij in Warmenhuizen. Tot genoegen van zijn klanten. Naast de bekende kwaliteit groeit de diversiteit in aanbod. Daarbij helpt Epos een handje.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.